Annonse


Hillary skeptisk til nettet

Hillary Clinton er opptatt av å forsvare sin mann mot dårlig omtale i en påstått sexskandale. I et intervju onsdag i Det Hvite hus ble hun spurt om hun ønsket munnkurv på Internett.

– Jeg tror at vi alle må tenke gjennom hvordan vi forholder oss til dette, fordi det er så mange konkurrerende verdier. Dersom det ikke er noen form for redigering og utvelgelse, hvilken verdi ligger det da i retten til å forsvare ens gode navn og rykte? spurte hun, ifølge Reuters.

Ukritisk
– Det var et gammelt ordtak som sa at løgnene kan bli halvveis rundt kloden før sannheten får på seg støvlene. I dag er sannheten at løgnene kan rekke to ganger rundt kloden før sannheten er kommet ut av senga for å finne støvlene.

Pådriver
Både respekterte Wall Street Journal og Dallas Morning News nettaviser har vært nødt til å trekke nyheter på grunn av at innholdet var tvilsomt.

Annonse


Nettet har vært en pådriver for sexskandalen rundt Bill Clinton. Det startet da sladrespaltisten Matt Drudge røpet at Newsweek hadde trukket en artikkel om Clintons sexleker utenfor ekteskapet. Påstanden er at pressekorpset i jakten på nye og eksklusive nyheter ikke kontrollerer om innholdet er sant før det sendes til publikum.

Dårlig sjekket
Uttalelsene kom da Hillary Clinton møtte en del inviterte pressefolk onsdag i forbindelse med orientering om forberedelsene for inngangen til År 2000.

– Vi har allerede sett at mange av påstandene, uansett hvor mange ganger de blir gjentatt, henger så dårlig sammen at de ikke tåler å bli undersøkt, var Hillary Clintons budskap.

Annonse


Annonse


Annonse