Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia med Oracle-avtale

STOCKHOLM: Telia og Oracle har inngått en omfattende strategisk samarbeidsavtale hvor de to selskapene i fellesskap skal skape og utvikle det de kaller verdenslednede tjenester for det globale telekommarkedet.

– Både Teleia og Oracle vil tjene på dette samarbeidet. For Oracle vil avtalen bety at de samarbeider med den største operatøren på verdens mest konkurranseutsatte marked – Norden.

– Telia vil få tilgang til en av verdens fremste leverandører av programvareløsninger, sier Thomas Duffy, adm. direktør i Telia TeleCom.

Merverdi for mobil
Telia Telecom har ansvar for Telias utvikling av produkter og tjenester til fast- og mobil telefoni. Avtalen innebærer et tett samarbeid mellom denne delen av Telia og Oracle for å drive frem utvikling, prototyper og tilleggstjenester først og fremst innenfor mobil kommunikasjon.

En av de nye tjenestene som allerede er utviklet gjennom samarbeidet, kalles Unified Messaging. Tjenesten sammenfører e-post, mobilsavar, fax og tekstmeldinger i en «postkasse». Unified Messaging inngår i Telias nye varemerke Department of the future, som tilbys markedet fra midten av februar.

Stor interesse
– Vi har merket stor interesse blant mobiloperatørene rundt om i verden for teknikken i den nye tjenesten. Alt bygger på Oracles programvare og Telias kunnskap innenfor telekommunikasjon.

– Unified Messaging er et resultat av den høye utviklingstakten som kreves i dagens harde konkurranse – mindre enn et år fra idé til ferdig utviklet tjeneste, sier Jonas Wilhelmsson, forretningsutvikler i Telia Telecom.
Stikkord: Mobil