Annonse


Dual-Band sprer seg

Dual-band, hvor telefonen skifter mellom GSM 900 og DCS 1800, regnes som fremtidens løsning for GSM-brukere, siden kapasiteten i 900 MHz-båndet snart er sprengt i mange storbyer. Derfor ønsker man telefoner som kan skifte mellom 1800 MHz i storbyene og 900 MHz andre steder.

Allerede i drift
I Sverige og Finland er de første kombi-nettverkene allerede i drift, og i Norge vil man få dem så snart NetCom og Telenor har fått sine DCS 1800-lisenser. Men hittil har det vært dårlig med telefoner som støtter teknologien.

Bosch på banen
Nå kommer imidlertid de nye modellene. Først ute var Motorola, som for et år siden lanserte en modell som gjorde det mulig å skifte manuelt mellom de to frekvensbåndene, slik at DCS 1800-kunder skulle kunne bruke telefonen også i land hvor det kun finnes GSM 900.

Deretter kom Ericsson med sine første modeller, og nå kommer også tyske Bosch Telecom på banen. I løpet av første kvartal 1998 skal Dual-Com 738 være tilgjengelig, med automatisk valgmulighet mellom 900 og 1800-båndene.

Kampanjer
I løpet av året kommer man til å se aktiv markedsføring fra norske mobiloperatører som ønsker flest mulig brukere på 1800-systemene raskest mulig og som derfor vil prøve å få gamle abonnenter til å skifte ut sin telefon med en ny dual-band-modell.

Annonse


Annonse


Annonse