Annonse


500.000 på nett i Norge

Internettbruken i Norge er i ferd med å ta helt av. I dag har 36 prosent av Norges befolkning tilgang til nettet. Meningsmålingsbyrået Norsk Gallup regner med at tallet vil stige til 43 prosent i år.

Ønsker å handle
– Internett har en stor fremtid som et norsk handelsmarked, og forskningstall viser at 56 prosent av dagens Internett-brukere i Norge ønsker å handle på nettet.

– Vekstpotensialet for handelen er enormt, for i dag har bare 13 prosent av brukerne handlet på Internett, sier Thalberg.

Med 1,3 millioner brukere har Internett et stort potensiale som butikkvindu for norske bedrifter.

Annonse


Handler hjemme
– Hjemmebruken øker aller mest, og det gir et godt grunnlag for handel ettersom brukerne foretrekker å handle hjemme i stuen framfor på jobben, sier Thalberg.

Av dagens norske Internett-handel, er det omsetning av data-utstyr som dominerer. En tredjedel av handelen er salg av software. Musikk følger med 14 prosent, hobbyutstyr med 12 og bøker med 9 prosent av handelen.

Typisk mann
– Den typiske netthandler vil være en ung mann med høy inntekt og høy utdanning. Felles for denne gruppen er at de er meget kvalitetsbevisste og stiller store krav til tilbyderen. Prisen er ikke det viktigste. Effektivitet, kvalitet og tidsbesparelse blir avgjørende, sier Svein Thalberg.

Annonse


Annonse


Annonse