Arkiv

Annonse


Mobilomsetningen til himmels

ArkivTallene ble lagt frem på Elektronikkforbundets årlige pressekonferanse tirsdag. I de siste prognosene opererte Elektronikkforbundet med et salg på 750.000 telefoner. Til og med dette tallet viste seg å være alt for lavt.

Velstandssymbol
– Årsaken til at det er solgt så mange mobiltelefoner er flere. Vi hadde i hele fjor fortsatt en kraftig subsidiering fra operatørenes side. I tillegg er det generelt god økonomi blant folk flest. Dette har også klart bidratt til den kraftige veksten. Som ventet har vi i tillegg til nysalget også opplevd en stor utskiftning av brukte mobiltelefoner, sier Erik Andersen til Dagens Telecom.

Lavere prisklasser
Salget av GSM-telefoner økte med 62 prosent sammenlignet med 1996. Den største veksten kom for mobiltelefoner i de lavere prisklassene.

– De siste årene har vi fått et bredere utvalg av mobiltelefoner tilpasset ulike typer brukere. Utviklingen kan tyde på at mange nå kjøper telefoner tilpasset sitt behov, sier Andersen.

Annonse


NMT telefoner fortsatt med
Salget av NMT 450-telefoner gikk imidlertid kraftig ned i forhold til 1996. I fjor ble det bare solgt 8500 mobiltelefoner av denne typen.

Det er fortsatt vekst i salget av NMT 900-telefoner, selv om økningen her kun var fra 38.000 solgte telefoner i 1996 til 43.500 solgte telefoner i fjor.

Prognoser for 1998
– Her har vi bommet før, men vi prøver igjen. Det er knyttet stor usikkerhet til disse tallene, men vi tror på fortsatt vekst, sier Andersen.

Elektronikkforbundet forventer at det i år vil bli solgt 850.000 GSM-telefoner. For både NMT 450 og NMT 900-telefoner forventer bransjen en nedgang i salget.

Annonse


Annonse


Annonse