Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kraftig mobilvekst i Beijing

TELEGRAM: Det hotteste i Kinas hovedstad Beijing er nå utvilsomt mobiltelefoner. Antall mobiltelefoner i kom i januar opp i over 700.000. I løpet av 1997 fikk 310.000 innbyggere i Kinas hovedstad det nye status-symbolet som vitner om voksende velstand.

Abonnementstallet betyr at over 6 prosent av byens befolkning har mobiltelefon. Det er den tetteste dekningen i noen kinesisk by, opplyser assisterende direktør Zhao Jinxiang i Beijings kommunekontor for trådløse telekommunikasjoner til NTB.

Det første nettverket for mobiltelefoner ble opprettet i 1987, men så sent som ved utgangen av 1994 var det bare 77.000 abonnenter.

Som i Norge og andre land er det billige telefoner som har lokket mange til å tegne abonnement. Nye 400.000 ventes i løpet av 1998, melder NTB.
Stikkord: Mobil