Deskill

Annonse


Mobil tilgang til Iridium

Deskill– Dette innebærer at mobiltelefonabonnenter får tilgang til en tjeneste som gjør at de kan holde kontakten med en mobiltelefon, uansett hvor i verden de befinner seg, heter det i en melding fra Iridiumkonsernet.

Global løsning
– Norge er et interessant marked for oss, da det er et langstrakt land med mye sjøfart og mange internasjonale selskap med personell som reiser over hele verden. Derfor er vi nå glade for at vi får innpass på det norske markedet via avtalen med Netcom og Telenor, sier adm. direktør Thomas Löventhal i Iridium Communications Germany.

Fra og med september 1998 kan begge disse operatørene tilby en global løsning for de av sine kunder som ofte reiser til områder uten GSM-dekning.

Andre nett
«Roaming»-avtalen innebærer at abonnenten kan ringe via andre nett enn det mobilnettet han har abonnement på. Avtalen innebærer at de norske selskapenes kunder kan ringe og ta imot samtaler fra Iridiumnettet.
Det gir også norske brukere tilgang til andre jordbaserte mobilnett som IS-41 og andre nett i USA.

Annonse


Suser lavt avgårde…
Iridium sender i løpet av 1997 og 1998 opp 66 lavtflyvende satelitter som skal gå i bane 780 kilometer over jordens overflate.

Dette skal gi 100 prosent dekning for selskapets Iridiumnett over hele kloden.

Annonse