Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Japanere på operatør-jakt

TELEGRAM: WorldCom og Japan Telecom drøfter nå en allianse for å forsterke de to teleoperatørens internasjonale stilling. Verdens største teleoperatør NTT, søker også etter internasjonal partner.

Japan Telecom er Japans tredje største teleoperatør. Styreformann Koichi Sakata bekreftet torsdag at selskapet var i ferd med å drøfte allianser med utenlandske teleoperatører.

Med en samarbeidsavtale kan operatørene tappe det voksende markedet for nettverkstjenester til multinasjonale selskaper.

WorldCom ønsker allianser
En talsmann for WorldCom bekrefter at de har samtaler med Japan Telecom og andre operatører.

– Hele vår strategi tilsier at det er det eneste riktige, sier talsmannen for det aggressive amerikanske telekom-selskapet.

Eierskap er uaktuelt
WorldCom vil som kjent kjøpe MCI Communications for 260 milliarder kroner i verdens største fusjon. WorldCom avviser imidlertid å gå inn i noe eierforhold med Japan Telecom.

– Eierskap er bare aktuelt i land som Belgia og Singapore, der lovverket krever det, sier talsmannen for selskapet.

NTT og DDI er også på jakt
Da Japan Telecom fusjonerte med International Telecom Japan i desember i fjor, ble de den første japanske operatøren som både kunne tilby innenlands- og utenlandstrafikk.

For en måned siden benektet Japan Telecom at de drøftet samarbeid med Global One (Sprint, Deutsche Telekom og France Telecom). NTT, Japans og verdens største teleoperatør, og DDI som er nest størst i Japan, er også på utkikk etter internasjonale partnere.
Stikkord: Mobil