Annonse


Verdt å vite om Nagano

Reiser & Ferie valgte å fly til Tokyo med Singapore Airlines fra København og via Singapore. Pris fra kr 9.900,-. Avgang mandag, torsdag og lørdag kl 1130 fra København. Vi valgte denne ruten for å få med oss et par dager i Singapore på returen.

Ta toget
Fra Narita flyplass må du ta flytog fra underetasjen til Ueno Station i Tokyo. Herfra går det tog videre til Nagano. Hurtigtoget Shinkansen ble satt i drift i oktober og frakter de reisende til Nagano på 90 minutter, mot tre timer tidligere. Prisen for togreisen fra Narita til Nagano var ca kr 500. Men med Shinkansen må man regne med noen hundrelapper i tillegg.
Skal du til Japan kan det være vel verdt å ta kontakt med NET Travel Service i Oslo. De er eksperter på Japan og kan hjelpe deg både med billetter, hoteller, priser og sightseeing. I tillegg har de satt sammen OL-pakker som inkluderer reise, opphold og billetter til de forskjellige arrangementene. NET Travel Service holder til i Møllergaten 4, 0179 Oslo, og har tlf 22 41 33 30, fax 22 42 62 38.

Dyrt, men alright
Det er ikke krav om visum eller vaksiner i Japan. Og alle de større kreditkortene aksepteres på de fleste steder. Skal du leie bil må du ha internasjonalt førerkort.
Enkelte ting er billig, men gjennomgående er Japan et dyrt land. En taxitur i Nagano starter på ca 35 kroner, og en ti minutter tur gjennom byen koster ca 100 kroner. En øl koster rundt 40 kroner, og en pakke sigaretter ca 15. Mat er rimelig hvis man velger en restaurant midt på treet. Det samme gjelder hotellrom. I Nagano koster et enkeltrom i et gjennomsnittshotell fra ca kr 450, og et dobbeltrom fra ca kr 800.

Annonse


Annonse


Annonse