Hopp til navigasjon Hopp til innhold

OL’s kulturprogram

NAGANO: Kulturprogrammet startet allerede 7. februar 1997 – ett år før lekene starter, og totalt vil det bestå av hele 253 arrangementer innen det avsluttes 1.mars 1998. Alt fra konserter, teater og ballett til kunstutstillinger, festivaler og musikaler. Bergen Filharmoniske Orkester skal opptre, og det kan være interessant å få med seg noe av det som presenteres av japansk kultur, som Noh teater og Kabuki. Snøfestival blir det, folkekunstfestival, dukketeater og kimono show.

Alle stedene har bra med hoteller og et godt utbygget restauranttilbud. Men når det gjelder natteliv er det nok opp til de besøkende å underholde seg selv. I Nagano er det stille etter kl. 2300. Men det kulturelle programmet for OL er underholdende og spennende. Nagano Olympic Commitee (NAOC) har kalt programmet “Nagano Olympic Festival of Culture and Art”, og temaet for kulturprogrammet er “One Heart – One World”. Japanere elsker slike ordspill og ordtak.

Uglemaskoter
I det hele tatt blir vinterlekene i Nagano kulturelt sett noe helt annet enn Lillehammer. Mens vi spiste grillede pølser og bakte poteter sen kveld utendørs i isende kulde, blir det sushi og soba som blir snacksen her i Nagano.
De fire fargerike maskotene heter Snowlets. De er morsomme å se på, men ikke særlig sjarmerende eller personlige. De er ugler og representerer Olympiaden – de fire årene mellom hvert OL.

Piktogrammene er enkle å tolke, bortsett kanskje fra symbolet for aking. De er formet slik at de også kunne brukes i selve OL-logoen. Denne er formet som en snørose eller snøkrystall med piktogrammene som kronblad. En fargerik og glad logo som rett og slett heter “Snowflower”.
Alle anleggene er ferdige når den siste finpussen av åpningsstadion er gjort i disse dager. Da er alt klart til å ta imot de mange tusen deltagere, ledsagere, journalister og tilskuere som skal invadere og sette farge og liv til Nagano i 14 spennende dager. Men blir det like bra som Lillehammer? Vel, det gjenstår å se!
Stikkord: Mobil