Annonse


Liten, lett og omfattende fra Psion

Det vi kanskje setter mest pris på ved Series 5, er det nye og svært så funksjonelle tastaturet. Tastene er store og gode: her er det faktisk mulig å benytte touch på en noenlunde brukbar måte.
Skjermen har også gjennomgått store forandringer. Ikke bare er den blitt merkbart større, den er nå også berøringssensitiv. Dermed kan brukeren klikke seg rundt på skjermen slik han er vant til fra sin vanlige PC, men ved hjelp av en medfølgende “pekestokk” i stedet for mus.

Intuitiv bruk
Det ser dermed ut til at Psion har lagt stor vekt på muligheten for mer utstrakt bruk av tekstbehandling i kampen mot Windows CE.

De som foretrekker kjappe tastefunksjoner fremfor å klikke på skjermen, vil finne at disse er påfallende like de du vanligvis finner i Word/Excel. Psion Series 5 “snakker” selvfølgelig med PCen din. Programmet for å gjøre den Mac-kompatibel skal ifølge brosjyren også være å få tak i nå.

Tungvint kommunikasjon
Et lite men setter vi likevel ved Series 5s noe tungvinte kommunikasjonsløsning for Internett/e-post. Du er nødt til å ha med et eget PC-kort adapter i tillegg til selve maskinen og mobiltelefonen din. Series 3c gir mulighet for direkte kobling med i alle fall enkelte GSM-telefoner. Det er synd dette ikke er videreført til Series 5, men det kommer kanskje? – Jo mindre løse deler, jo bedre, mener nå vi!

Annonse


Annonse


Annonse