Annonse


Cassiopeia – en liten PC

Er du av den typen som liker å ha datamaskinen i baklomma på dongery’en – eller i innerlomma på dressjakken, kan du bruke Cassiopeia. Det er ikke å anbefale å sette seg ned, riktignok, for maskina er nokså hard og omtrent 18,5 cm lang, men det bør den også være for å gi plass til et brukbart tastatur. God plass til å skrive touch er det ikke, men det går nesten.

Håndskrift
Med Windows CE som operativsystem er det allerede svært mye programvare å velge mellom for ulike oppgaver. Et eksempel er skriftgjenkjenningsprogram som gjør det mulig å skrive med håndskrift på den berøringssensitive skjermen og automatisk få skriften omdannet til digitalisert tekst. I grunnversjonen er det mulig å gjøre notater med “penna” rett på skjermen, men da forblir skribleriene skriblerier. Meget nyttig om man skal skissere en idé.

Maskinen kommer utstyrt med Microsoft Outlook, som på en grei måte gir deg mulighet til å holde rede på kalender, kontakter, oppgaver og epost. Alt sammen integrert med hverandre. Det er også mulig å overføre og koordinere data med bordPCen din.

Kommunikasjon
I tillegg til kabel til å dele data med PCer, er det plass til et PCMCIA-kort, eksempelvis mot GSM-telefonen din. Dermed er du på nett med resten av verden. Et lite problem er at kortet bruker så mye strøm at det er behov for en neve AA-batterier eller å koble maskinen til strømnettet. Ikke egnet til surfing på nettet fra snødekte fjelltopper med andre ord.

En annen kommunikasjonsmulighet er en liten jack-plugg for å utveksle data med eksempelvis Casios digitale kameraer.

Annonse


Annonse


Annonse