Annonse


Ameritech kjøper Telia Norge?

Armeritch er aggressive og ute etter å ta nye markedsandeler ved å utvide sine aktiviteter i Norden. I denne sammenheng passer såvel Telia Norge og Telenordia i Sverige, nesten perfekt inn i hva Ameritechs selv oppfatter som sitt «Norden-bilde» innenfor telecom-området.

Telia Norge må selges ut?
Som for Telenordia i Sverige, så er det like usannsynlig at Telia Norge vil kunne tas med i en eventuell fusjon mellom Telenor og Telia. Om ikke av annen grunn, så vil nok Konkurransetilsynet sette en stopper for dette.

Telia Norge er landets andre største teleoperatør og den eneste operatøren utenom Telenor, som kan sies å ha et tilnærmet landsomfattende marknett i Norge.

Aktivt selskap
Telia Norge er også den eneste teleoperatøren i landet (stadig utenom Telenor) som kan tilby fullstendige teletjenester til både bedrifts- og privatmarkedet (unnskyld Tele2).

Annonse


I tillegg er Telia Norge også den eneste søkeren til den tredje landsomfattende mobillisensen, som nå snart blir utdelt.

Ameritech tar over?
Det er kjent at Ameritech betrakter Tele Danmark som sitt «brohode» i Europa. Herfra skal selskapet overvåke sine andre europeiske tilganger, samt legge tilrette aktivitetene for nye felttog i Norden og Europa.

Ved å kjøpe opp Telia Norge kan Ameritech overta et selskap som i dag er rangert som Norges andre største teleoperatør.

Unisource forenkler
Siden Telia på konsernbasis nå er i ferd med å avslutte eierskap og andre forhold til Unisourse, betyr dette for Telia Norges del at selskapet enklere vil kunne uniformeres etter den modell Ameritech ønsker.

Annonse