Torvund, Olav

Annonse


Norge neglisjerer e-handel

Torvund, OlavTorvund kom med anklagene under et foredrag på åpningsdagen til datamessen Software ’98 i Sandvika tirsdag.

Advarer myndighetene
Torvund, som arbeider ved Institutt for rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo, rettet under foredraget en skarp advarsel til ansvarlige myndigheter og etterlyste vilje og et initiativ i forhold til en avklaring av de juridiske problemstillingene knyttet til handel på Internett.

Felles regelverk
– Samtidig er det helt avgjørende å komme frem til felles internasjonale regler. Det er ikke holdbart for kunden å måtte forholde seg til hvert enkelt lands lover på dette området i en tid hvor den globale handelen bare øker, sier Torvund til Dagens Telecom.

Bransje-møte
Software ’98 er en viktig møteplass for databransjen. Messen er den femtende i rekken. Det er ventet at over 15.000 besøkende finner veien til denne IT-arena som også omfatter Norges største IT-konferanse.

Annonse


Antall utstillere er om lag det samme som tidligere, og på utstiller listen er både store og toneangivende aktører og spennende nykommere.

– Det vi har lagt merke til i år er at påmeldingene har kommet inn sent, sier leder for Software ’98, Alice Jakobsen til Dagens Telecom.

Omfattende
– Vi arrangerer i år 24 kurs og seminarer i løpet av de fire dagene messen varer. Over 1200 personer er allerede påmeldt, sier Jakobsen.

Kurs- og seminarprogrammet er utarbeidet av fagmiljøet i Den Norske Dataforening. Temaene spenner fra kurs i drift av systemer til forretningsvirksomhet på Internett.

Sentral plass til utdanning
Lærere og ansatte i utdanningssektoren har fått sin egen sesjon, med tittelen «IT og utdanning».

Programmet her er laget i samarbeid med Kirke og undervisningsdepartement. Statsråd Jon Lilletun vil være en av foredragsholderne.

Annonse


Annonse


Annonse