octane

Annonse


Høyoktan arbeidsstasjoner

octaneForuten å kutte prisen på sine «lavpris-maskiner», lanserte Silicon Graphics (SGI) også raskere toppmodeller. Nå tilbyr de en Octane/MXE arbeidsstasjon med 250 MHz MIPS RISC R10000 prosessor til knappe 190.000 kroner.

Konfigurert for bedre grafikkytelse, kommer imidlertid prisen opp i 360.000 kroner.

Raskere enn Sun
Alle Octane-arbeidsstasjoner kan oppgraderes med den nye RISC-prosessoren.

– Vårt 250 MHz OCTANE/MXE-system er 18 prosent raskere enn Suns nye systemer med UltraSPARC II 300 MHz prosessor, hevder Silicon Graphics. Men dette gjelder toppmodellene.

Annonse


100.000 eller 30.000 kroner?
Det er de enkleste Octane-modellene som er satt ned i pris. Arbeidsstasjonen Octane/SI workstation med 175 MHz prosessor, 128 MB RAM, 4GB disk og 20-tommers skjerm, koster nå drøye 100 000 kroner. Suns nye lavprismaskin med 270 MHz prosessor, 128 MB RAM, 4,3 GB disk og 17-tommers skjerm koster bare tredjeparten.

NT tar over?
Unix-maskinene fra Silicon Graphis og Sun får stadig sterkere konkurranse fra arbeidsstasjoner med Intel-prosessor og Windows NT. I år blir det sannsynligvis solgt tre ganger så mange NT-arbeidsstasjoner som Unix-arbeidsstasjoner.

De kraftigste Unix-maskinene presterer likevel overlegen ytelse: Biler, fly og oljeplattformer blir fortsatt tegnet med Unix.

Annonse


Annonse


Annonse