Annonse


Heftig Nera-handel

– Dette er bare spekulasjoner. Nera har ikke fått signaler fra Lucent på at de ønsker å kjøpe seg opp i Nera, sier informasjonssjef Helge Skaar.

Det er Bergens Tidende som i dag gjengir spekulasjoner om hvorvidt Nera vil være en aktuell oppkjøpskandidat. Lucent Technologies skal visstnok være interessert i å kjøpe opp 10 – 20 prosent av aksjene i et vennligsinnet oppkjøp.

100 millioner
Det er ingenting ved gårsdagens heftige aksjehandel på Oslo Børs som støtter oppkjøpsspekulasjonene.

Totalt ble det utført 680 transaksjoner til en samlet verdi av 100 millioner kroner, ifølge informasjonskonsulent Inge Myhrvold i Oslo Børs.

Annonse


Nera hadde ved utgangen av januar en børsverdi på 2,4 milliarder kroner. Gårsdagens totale aksjesalg utgjorde dermed vel 4 prosent av selskapets samlede verdi.

Ingen flagging
Den største enkelttransaksjonen var på 100.000 aksjer, eller omtrent 3 millioner kroner.

– Oslo børs fikk i går ingen flaggemeldinger på Nera, verken på store aksjonærer som solgte seg ned i under 10 prosent, eller på små aksjonærer som kom opp over 10 prosent-grensen, sier Myhrvold til Dagens Telecom.

Faller fortsatt
Den heftige handelen med Nera-aksjer fortsetter i dag. Klokka 11.00 hadde kursen sunket ytterligere to kroner fra startkursen på 31 kroner i dag morges.

Det heftige salget i går førte til at Nera-aksjen sank med syv kroner, eller vel 18 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse