Düring, Mats

Annonse


Global One halverer takstene

Düring, MatsNorske stor-ringere vil nå kunne ringe til USA for kun 1,69 kroner per minutt, uansett tid på døgnet, opplyser adm. direktør Mats Düring, i Global One Communications i Norge.

Til sammenligning kostet en samtale til USA rundt seks kroner per minutt for fem år siden.

Billigere
– Samtalene blir dyrest for de som ringer innenlands, privatabonnenter som ringer lite, og de som ikke gidder eller klarer å lete frem det billigste alternativet. Foreløpig er det storkunder som ringer mye internasjonalt som tjener mest på teleliberaliseringen, sier Düring til nyhetsbyrået NewsWire.

I følge de offisielle prislistene må en bedriftskunde i Telenor i dag betale dobbelt så mye som en storkunde i Global One for en USA-samtale. Telenors privatkunder må betale enda mer.

Annonse


…og billigere
Telenors bedriftskunder betaler i dag en minuttpris på 3,52 kroner til USA – på dagtid. Global One tar nå 1,69 kroner kroner for samme samtale for en kunde som ringer for mer enn 70.000 kroner per måned. Men småkunder tjener også på å vurdere alternativene, hevder Global One-sjefen.

Priseksempel
En Global One-abonnent som ringer for mindre enn 2.000 kroner i måneden betaler 2,86 kroner per minutt til USA, eller 66 øre under Telenors pris. Samme tendens gjelder telefonsamtaler til andre land.

Differansen mellom de to selskapene blir noe mindre etter første mars, når Telenor setter ned sine internasjonale priser med rundt 20 prosent.

Flere prisreduksjoner?
Düring utelukker ikke ytterligere prisreduksjoner for sine kunder. Laveste faktureringsgrunnlag i Global One er 300 kroner per måned, melder NewsWire.

Annonse


Annonse


Annonse