Skjermobil.gif

Annonse


Smart og mobilt fra Alcatel

Skjermobil.gifAlcatel var ikke blant de første til å hive seg på mobilbølgen. Men nå kommer de for full tyngde.

De oppnådde 7-8 prosent markedsandel på mobilmarkedet i fjor og har som mål å oppnå 10 prosent i år. Alcatels mobildivisjon hadde en formidabel vekst i 1997 på hele 40 prosent.

Smarttelefon
På en utstilling i Paris tirsdag lanserte Alcatel «One Touch Com», en smart mobiltelefon som også kan håndtere e-mail på en vettug måte.

Den kanskje mest avanserte finessen er at du med denne telefonen kan få automatisk oppdatering av din kalender på jobben, uansett i hvilken ende det gjøres endringer.

Annonse


Dette skjer via en kombinasjon av SMS-meldinger og e-post via GSM-nettet. Dagens Telecom har aldri sett en mer elegant måte å holde seg oppdatert på avtalesiden på.

Klar til påske
Produktet vil koste 4000-5000 kroner. One Touch Com vil være tilgjengelig på markedet ved påsketider. Størrelsen er ikke stort mer enn en flat mobiltelefon, men displayet tar 80 prosent av fronten.

Skjermtelefon
Det andre produktet er beregnet på fastnettet og heter Alcatel ScreenPhone. Det er en nettverksdatamaskin etter NC-standarden kamuflert som en telefon med VGA-fargeskjerm.

Det vi her får er en telefon kombinert med en NC. ScreenPhone støtter Personal Java og Spyglass nettleser. Den vil koste rundt 5000-6000 kroner i Norge når den kommer på markedet. Det vil sannsynligvis skje tidlig i høst.

Integrert
Det er integrasjonen telefoni-NC som er det unike. Her har du en postkasse for talepost, e-post og faks. Det er bare å spille av på løpende bånd.

Det er framfor alt innpakningen som er unik. Alcatel har erfaring fra Minitel med slike terminaler. Det var nemlig ikke set-top-bokser for TVen eller PC-implementasjoner som slo an der, men nettopp denne typen kombinerte telefon-dataterminaler.

Avansert
Vi tror dette kan bli et vinnerprodukt. Kommunikasjonsmessig støtter de i dag både modem og ISDN og kommer med ADSL, – forøvrig et område der Alcatel er først på markedet.

Annonse