Annonse


Medhold for Microsoft

Bakgrunnen er at Lessig i et brev til en ansatt i Netscape skal ha sammenlignet det å installere Microsofts nettleser Explorer på sin egen datamaskin med «å selge sjela». Microsoft mente Lessig var forutinntatt og la derfor inn protest. Ifølge Dommeren var protesten nær ved å føre til en bot for forakt for retten.

Krangel
At Lessig nå fjernes fra saken kommer som punktum for en lengre krangel. Det var dommer Thomas Penfield Jackson som ønsket Lessig som spesialrådgiver for retten. Lessig er i sitt sivile liv dommer ved det prestisjefylte Harward-universitetet.

Urettferdig konkurranse
Det amerikanske justisdepartementet anklager Microsoft for å ha brukt ulovlige og konkurransehindrende metoder for å konkurrere med Netscape på nettmarkedet.

Microsoft har så langt gått med på å selge operativsystemet Windows95 uten at det er koblet sammen med selskapets egen nettleser Explorer.

Annonse


Annonse


Annonse