Annonse


Betal PCen via nettet

– Dimension er klar for Norge. Markedsføringen starter nå i februar, sier Dells Norden-sjef, Ulf Sandmark, til Dagens Telecom.

– Lanseringene finner sted utover våren. Vi er i ferd med å opprette et transaksjons-callcenter i København. Sentret blir bemannet med dansker, nordmenn, svensker og finner, sier Sandmark.

Kostnadseffektivt
Internett og callcenter skal ivareta kostnadseffektivt salg av Dimension-PCer til avanserte privatbrukere, småbedrifter og hjemmekontorer.

På Dells svenske nettside kan man allerede konfigurere PCen på skjermen, og betale med kredittkort. Nå blir systemet kopiert til resten av Norden.

Annonse


Utvider i Norge
Den nye København-avdelingen skal kun ivareta Dimension-modellene. Oslo-avdelingen skal konsentrere seg om salg/service av arbeidsstasjoner og servere for offentlig sektor, og store og mellomstore bedrifter.

– Den norske avdelingen ble utvidet i fjor, og vil vokse ytterligere i 1998. I fjor høst ble Eirik Lunde ansatt som ny Dell-sjef i Norge. Lundes oppgave er å øke markedsandelene raskere enn hittil.

Topprangert
Det norske PC- og servermarkedet vokste med 26 prosent i 1997. I følge PC World Express vokste Dell med 31 prosent. Compaq, IBM og HP økte med henholdsvis 79, 11 og 169 prosent. Dell solgte om lag 21.000 nettverks-PCer, omtrent det samme som IBM og HP, og økte serversalget kraftig.

I motsetning til de andre, har Dell hittil ikke tilbudt enbrukermaskiner. Med Dimension endres denne situasjonen.

Dimension-modellene får stadig topp-plassering når amerikanske datablader tester PCer. I PC World Norges februar-nummer toppes testen av to Dell OptiPlex-modeller.

Annonse


Annonse


Annonse