Annonse


FN må vente på Gates-milliard

Mediamogulen Ted Turner ga FN omlag en milliard amerikanske dollar i september og oppfordret andre av de superrike til å følge hans eksempel.

I samme klasse
– Vel, jeg synes Ted er generøs. Og jeg er veldig glad for at han har gitt bort en milliard dollar. Min gave vil bli av samme klasse som Teds, eller større, sa Gates til ankerkvinnen Barbara Walters i ABC News.

– Men dette betyr ikke at FN vil få en milliard nå, sier en talsmann for Microsoft.

Forvalter
Bill Gates har ifølge finansmagasinet Forbes en formue på 39,8 millarder dollar. Han har tidligere uttalt at han betrakter seg kun som en forvalter av disse pengene, og mener det vil ødelegge familien om de arver hele hans formue. Gates har tidligere sagt at han har alle intensjoner om å gi pengene til samfunnet i sin levetid.

– I en alder av 42 år har jeg jeg gitt bort noe over en halv milliard til stiftelser som gjør ting som jeg tror på. Men jeg har ikke hastverk, jeg tror stadig at jeg har en god del år igjen å gjøre dette på, sa Gates i fjernsynsprogrammet.

Annonse


Annonse


Annonse