Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tjener på fusjon

KOMMENTAR: På markedet for små- og mellomstore bedrifter har Telenor hatt integrasjonsproblemer og Telia har hittil heller ikke satset sterkt. Bedrifter som Tele2, NETnet med 1700 kunder og NetSource med 1500 kunder vist seg meget konkurransedyktige.

Når Trygve Tamburstuen i september får opp sitt virtuelle televerk, NetSystems, med uttrykt fokus på SMB-markedet, vil det ytterligere styrke konkurransen på dette markedet. Her vil det være fire, fem store tilbydere og mange små nisjetilbydere.

Telenor sliter på SMB-markedet
En storfusjon vil iallfall ikke minske Telenors integrasjonsproblemer og mangel på enkle pakkeløsninger mot dette markedet. Derfor tror vi SMB-markedet med en fusjon vil bli ekstra interessant for andre tilbydere. Merk at et selskap som Tamburstuens NetSystems planlegger å investere 450 millioner kroner i dette markedet i år.

Politisk bør kanskje dette markedet være overordnet mangt annet. Det er nettopp de små- og mellomstore bedriftene det næringspolitisk er maktpåliggende å gi gode teletilbud i et land som Norge.

Det er også verdt å merke seg at på fast til mobil (mobil terminert) har både NetCom, NetNet, NetSource og Tele2 meget konkurransedyktige tilbud.
Stikkord: Mobil