Annonse


Tjener på fusjon

Når Trygve Tamburstuen i september får opp sitt virtuelle televerk, NetSystems, med uttrykt fokus på SMB-markedet, vil det ytterligere styrke konkurransen på dette markedet. Her vil det være fire, fem store tilbydere og mange små nisjetilbydere.

Telenor sliter på SMB-markedet
En storfusjon vil iallfall ikke minske Telenors integrasjonsproblemer og mangel på enkle pakkeløsninger mot dette markedet. Derfor tror vi SMB-markedet med en fusjon vil bli ekstra interessant for andre tilbydere. Merk at et selskap som Tamburstuens NetSystems planlegger å investere 450 millioner kroner i dette markedet i år.

Politisk bør kanskje dette markedet være overordnet mangt annet. Det er nettopp de små- og mellomstore bedriftene det næringspolitisk er maktpåliggende å gi gode teletilbud i et land som Norge.

Det er også verdt å merke seg at på fast til mobil (mobil terminert) har både NetCom, NetNet, NetSource og Tele2 meget konkurransedyktige tilbud.

Annonse