Annonse


Telenor er billig

Tariffica-rapporten tar bare utgangspunkt i prisene til hovedoperatørene i 17 europeiske land. I land med flere abonnementstyper som for eksempel Privat og Bedrift, er det Privat-abonnement prisen som omtales.

Rapporten viser også abonnentspris sett i relasjon til kjøpekraft for hvert enkelt land efter en OSCD-nøkkel. Dette er forøverig vanlig praksis i slike prissammenligninger.

Finland billigst i Norden
Oversikten som vises under bekrefter at norske Telenor ikke er spesiellt dyr i europeisk sammenheng. Selskapet plasserer seg ganske «midt på treet» med en 11. plass uten hensyn til kjøpekraft, og en god 6. plass om man tar hensyn til den norske kjøpekraften.

Finland er en klar vinner både i Norden og Europa med 2. plass totalt, og en 1. plass når man tar hensyn til kjøpekraften. Deretter følger Danmark på en 7 plass, og en 4. plass om kjøpekraften tas i betraktning.

Annonse


Telia dyrest
For en gangs skyld er det svenskene som må betale mest. Svenske Telia hører nemlig hjemme i gruppen med de høyeste abonnementspriser i Europa.

Telia er også den klart dyreste teleoperatören i Norden på fastavgifter med en 14. plass (av 17 ). Tar man hensyn tilkjøpekraften så bedrer bildet seg noe for våre svenske brødre, men bare til en middelmådig 11. plass.

Hyggelige for Telenor
– Dette var hyggelig at Telenor fikk en så bra plassering, men denne undersøkelsen gjelder bare fastavgift-prisene. Konkurranse møter vi først og fremst på trafikkavgiftene, og vi har hittil registrert at over 20 operatører tenker å slåss med oss på dette markedet i Norge. Dette opptar oss derfor mest om dagen, sier pressetalsman Dag Melgård til Dagens Telecom.

Annonse


Annonse


Annonse