Annonse


Opera og Scala til topps

– Antipati for Microsoft eller Netscape er ikke den eneste grunnen til å velge en alternativ nettleser. Noen trenger en nettleser som kan kjøre på en gammel PC, mens andre ganske enkelt ønsker å være annerledes, skriver Cnet som er et av USAs mest besøkte nettsteder.

De har testet fem «rebel browsers» og utpeker norskproduserte Opera til vinner.

Liten og rask
– Den er rask, liten og gjør nesten alt en nettleser bør gjøre. Opera var flere ganger raskere enn konkurrentene og nesten like rask som Internet Explorer 4.01. Den kan kjøres på en 386SX med bare 4MB RAM), får god plass på en diskett, og inneholder både program for e-post og for nyhetsgrupper. Det eneste som mangler er Java-støtte, skriver Cnet.

91.000 nedlastinger
– Opera er sylslank, solid som stein, og rask som en racerbil. For mange er det den beste nettleseren på markedet, skriver Cnet som anbefaler sine lesere å klikke på linken og laste ned (1,1 MB) programmet fra Opera Software på Kjeller.

Annonse


Søndag kveld hadde Cnet registrert hele 91.000 nedlastinger.

Scala finalist
Opera er heller ikke det eneste norskutviklede programmet som får oppmerksomhet i amerikanske medier.

Databladet PC Computing (opplag 1,2 millioner) presenterer årets produkter i januarnummeret. I klassen for presentasjonsgrafikk, utropes Microsoft PowerPoint 97 som vinner, med Astound 4.0 og norske Scala Multimedia MM200 som finalister.

Holder tilhørerne våkne
– Hvis du er redd at kaffen var for svak, får vi håpe at du brukte Scala Multimedia MM200 til å lage presentasjonen din. Lyden, animasjonene og de andre interaktive effektene i dette programmet garanterer at tilhørerne ikke dupper av, skriver PC Computing i sin korte omtale.

Så nå kan amerikanerne gå i operaen og høre hele den norske skalaen!

Annonse


Annonse


Annonse