Annonse


Liten interesse

I fastnettet i Norge er det nå en knapp måned etter at konkurransen ble sluppet løs tre tilbydere, Tele2, Telia og Telenor. I skrivende øyeblikk er Telenor sterkest på lokaltelefoni, Telia har sin styrke på abonnenter som ringer mellomdistanse – det vil si en avstand på mellom 5 og 20-30 mil innen landsdelen de er i. Tele2 er sterkest på fjerntilbudet da de gir 10-30 prosent rabatt på Telenors priser.

Telias tilbud er i dag spesielt sterkt overfor de som er lokalisert i Østlandsområdet utenom Oslo, Akershus og Drammen og som har mye trafikk til og fra Oslo. Og som kjent er ikke det en liten del av befolkningen.

Utenlandstelefoni
Telenor, Telia, Tele2, NetNet og NetSource tilbyr utenlandstelefoni i dag. Og konkurransen på bedriftsmarkedet er så hard at det ikke vil bety noen vesentlig konkurranseforringelse om Telia faller bort. I løpet av året kommer sannsynligvis både Global One og NetSystems inn på dette markedet.