Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Alcatel-resultat økte 70 %

TELEGRAM: Det internasjonale Alcatel Alsthom-konsernet og konsernsjef Serge Tchuruk (bildet) får en resultatvekst på 70 prosent og en omsetningsvekst på 14,3 prosent fra 1996 til 1997. Resultatet øker fra 3,3 til 5,7 milliarder kroner, viser foreløpige tall.

Omsetningen til Alcatel Alsthom økte til 230,5 milliarder kroner, melder nyhetsbyrået NewsWire.

Alcatel Alsthom har tatt hensyn til den økonomiske krisen i Sydøst-Asia, og satt av om lag 620 millioner kroner fra 1997-resultatet for å møte denne situasjonen.

Telekom-vekst
– Alle forretningsområder viser en solid vekst, spesielt for telekom, som står for mer enn 80 prosent av resultatøkningen, sier økonomidirektør Tom Marthinsen i norske Alcatel STK.

Telekomsiden viser en salgsvekst på 17 prosent fra 1996 til 1997, og en ordrevekst på åtte prosent.

Også økning innen kabler
For el-kabler og -komponenter er situasjonen mer stabil, mens det er en solid salgsøkning av tele-kabler som følge av den alminnelige veksten på telekomområdet, opplyser selskapet.

Kraft-gjennombrudd
GEC Alsthom opplevde i fjor en rekordhøy ordreinngang innen kraftgeneratorer. Transportdivisjonen fikk i fjor et gjennombrudd i flere europeiske land samt i Nord- og Sør-Amerika.

Norsk resultat 9. februar
Alcatel Alsthom endelige resultat legges frem 19. mars, mens norske Alcatel STK presenterer sitt foreløpige 1997-resultat den 9. februar.
Stikkord: Mobil