Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Få IT-folk vil skifte jobb

TELEGRAM: Kun én prosent av de IT-ansatte i norske bedrifter leter aktivt etter ny jobb, viser en ny undersøkelse. 52 prosent av de spurte tenker ikke på å skifte jobb i det hele tatt, mens 40 prosent bare følger med i jobbmarkedet.

Undersøkelsen er gjennomført av Markeds- og Mediainstituttet (MMI). Spørreundersøkelsen er utført på oppdrag fra Den Norske Dataforening (DND) i forbindelse med Software ´98-messen som snart blir arrangert.

300 personer ble intervjuet på telefon i uke to og tre. Hensikten var å kartlegge i hvilken grad IT-personell vurderer å skifte jobb og hvilke kriterier som legges til grunn for valg av jobb.

Nedsyltet i jobb
– Disse resultatene er svært overraskende. Det kan virke som om folk er nedsyltet i jobb og derfor ikke har tid til å søke etter annet arbeid. Mange er dessuten i en læringsfase med mange spennende arbeidsoppgaver knyttet opp mot eksempelvis Internett og Intranett, sier førsteamanuensis Espen Andersen ved Handelshøyskolen BI.

Viktig med faglig utvikling
Undersøkelsen viser dessututen at faglig utvikling og et stimulerende miljø er de viktigste faktorene ved jobbskifte.

Det som betyr minst for de spurte er at jobben tilbyr barnehageplass og firmabil. Av 30 faktorer ligger «lengre ferie» og «mer fritid» midt på treet. Høyere lønn kommer først på femteplass.