Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor overkjørte Dørum

TELEGRAM: Adresseavisen bekrefter tirsdag det mange har hatt mistanke om siden fusjonsforhandlingene ble kjent i forrige uke. Bak ryggen på Odd Einar Dørum (bildet) ble partilederne i Arbeiderpartiet og Høyre orientert om samtalene med Telia ett døgn før nyheten kom ut i media.

Dørum1/12
Maktspillet som påførte statsminister Kjell Magne Bondevik den mest ydmykende retretten i Stortinget hittil, var langt råere enn det som har kommet fram, hevder Adresseavisen.

Mens regjeringen i forståelse med Telenor behandlet fusjonssaken strengt konfidensielt, kjørte ledelsen i statsselskapet et annet løp. Bak regjeringens rygg orienterte Telenor partitoppene i Arbeiderpartiet og Høyre.

Reaksjoner
Telenor skal ha begrunnet sin kontakt med de to opposisjonspartiene med at saken snart kom til å bli kjent gjennom media. De fant det derfor naturlig å informere aktørene på forhånd. I regjeringspartiene er reaksjonene på Telenors handlemåte sterk.

– Oppsiktsvekkende og meget kritikkverdig. Jeg er ikke på noe tidspunkt blitt gjort kjent med at Telenor ønsket en bredere politisk orientering om fusjonssaken, sier Venstres parlamentariske leder Gunnar Kvassheim.
Stikkord: Mobil