Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sanderud med til Brussel

OSLO: Telenorledelsen må regne med sterkere kontroll fra eieren – dvs. Samferdelsdepartementet – i tiden fremover. Et eksempel på dette er at departementsråd Per Sanderud blir med til Brussel når Tormod Hermansen denne uken skal orientere EU-kommisjonen.

– Å slå sammen Telenor og Telia eller ikke slå sammen, og forholdene rundt dette er i stor grad en sak for eierne. Derfor har vi funnet det riktig at eierne er med og orienterer i forhold til kommisjonen og at vi får kunnskap om hvordan kommisjonen reagerer og oppfatter planene, sier departementsråd Per Sanderud i Samferdselsdepartmentet til Bergens Tidende tirsdag.

Sanderud forteller hvorfor departementet synes det er nødvendig å bli med Telenor-sjef Tormod Hermansen til Brussel for å orientere EU-kommisjonen om fusjonsplanene.

– Jeg tror ikke at det er vanlig at slike spørsmål bare blir drøftet mellom kommisjonen og ansatte i de aktuelle selskapene, sier Sanderud.

EU-kommisjonens ja eller nei
Dagens Telecom fortalte allerede sist torsdag at EU-kommisjonen har anledning til å stoppe fusjonen mellom Telenor og Telia, så sant det har konkurransevridende virkning.

Denne uken skal Hermansen til Brussel for å orientere om saken – og han får altså departementsråd Sanderud med seg på lasset.

– En eventuell fusjon mellom Telia og Telenor gjelder viktige eierspørsmål sier Sanderud. – Som du sikkert har registrert er vi opptatt av å sikre konkurransen i telemarkedet.
Stikkord: Mobil