Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PCTVnet reddet fra konkurs

OSLO: Styret i PCTVnet og markedssjef Morten Rynning (bildet) kunne tirsdag kveld med lettelse konstatere at de hadde fått omlag 20 millioner kroner som gir grunnlag for drift resten av året. Et garantikonsortium reddet dermed bedriften fra konkursspøkelset.

Rynning, Morten
– Dette er den summen vi trenger for den videre driften i år. Nå vil vi jobbe videre med å forbedre logistikk og produksjonsapparatet for å redusere risikoen ved virksomheten, sier Morten Rynning, som er ansvarlig for markedsføring i PCTVnet.

Leverer til Upnet-Merkantildata
Rynning forteller at løsningen nå innebærer at selskapet kan levere flere tusen bestilte bokser til Upnet – Merkantildata i Sverige. Den svenske bedriften har tidligere uttalt tro på at det skal gå an å selge 150.000 bokser på det nordiske markedet.

PCTVnet har i dag 41 ansatte. Produktet er en boks som gir Internett på fjernsynsapparatet, i tillegg til å utføre andre funksjoner. Bedriften er svært forsknings- og utviklingsintensiv.

Forskning viktig
– FoU er en viktig del av virksomheten vår, og kommer til å være det framover også, sier Rynning. Han sier at boksene fra PCTVnet stadig vil kunne få ny funksjonalitet via oppgraderinger.

– Vi jobber for tiden med å benytte vårt produkt til strømstyring. Det er vi kommet ganske langt med. Ganske snart nå skal vi sette igang et testprosjekt sammen med EFI – energiforsyningens forskningsinstitutt, sier Rynning.

«Slankere» virksomhet
Rynning forteller at ledelse og styre nå skal gå gjennom organisasjonen for å få en bedre kostnadsstruktur og gjøre hele virksomheten slankere, men konkrete bemanningsreduksjoner er det for tidlig å si noe om.

PCTVnet har ikke fabrikker selv, men benytter Sonec og Kongsberg Electronics til produksjon av produktet.

Se også:
  • Mislykket emisjon

  • PCTVnet mot konkurs