Annonse


Compaq leverer ASDL-PC

ASDL er en teknologi som gjør det mulig å overføre datasignaler meget raskt over dagens kobberkabler. Hastigheten er opp til femti ganger så stor som med vanlig modem.

Til våren vil amerikanske kunder få muligheten til å kjøpe PCer fra Compaqs serie Presario, som vil være ferdig utstyrt for ASDL-kommunikasjon.

Blir voksen
Flere operatører driver forsøk med ASDL. I Norge har Telenor Nett forsøksdrift. Ameritech har begynt å levere Internett over ADSL i Michigan, og melder at de vil gå ut med det samme tilbudet i en del byer i midtvesten i de nærmeste månedene.

Kapasitet
Ameritechs høyhastighetsnett gjør det mulig å laste ned sider med en hastighet på opptil 1.5 megabit per sekund, og kan sende med en hastighet på opptil 128 k per sekund. Hvor raskt dette er kan illustreres med at hele leksikonet Encyclopedia Britannica kan lastes ned på 31 minutter med ASDL. Bruker en derimot vanlig 28,8 modem vil den samme jobben ta omlag 27 timer.

Ameritech har tidligere inngått avtale med Microsoft om å bruke deres programvare på høyhastighetsnettet.

Annonse