Ryddningen, Jan Eigil

Annonse


Amputert Digital til Compaq

Ryddningen, Jan EigilDet er et amputert selskap som nå ønsker å selge restene til Compaq, etter at Digital i høst solgte divisjonen for mikroprosessorproduksjon (Alpha) til Alpha, mens Cabletron i november betalte 400 millioner dollar for nettverksdivisjonen.

Nettverksdivisjonen
– Det er klart at vi gjerne skulle sett nettverksdivisjonen som en del av det Digital vi nå ønsker å kjøpe, sier Compaq Norges administrerende direktør Jan Eigil Rydningen. – På den annen side er det et faktum at diskusjonen om sammenslåing har foregått i mange år, og salget av blant annet nettverksdivisjonen har vært et nødvendig tiltak for å få det til: Hvis ikke, ville Digital ganske enkelt bli for dyr. Men man skal heller ikke glemme at det fremdeles finnes omlag 60.000 Digital-ansatte på verdensbasis, mens Compaq har 28 000 på lønningslistene. Så vi tar et ganske digert jafs likevel, sier Rydningen.

Kompetanse
I en pressemelding gir Compaq-sjef Eckhard Pfeiffer en rekke årsaker til at Compaq gjerne vil kjøpe det store selskapet. Dette gjelder blant annet selskapets verdensomspennende service-organisasjon, Alpha-teknologien, Open VMS, Digital Unix og Windows NT, samt lagringsprodukter og programvare.

Også Rydningen mener at Unix og NT-kompetansen vil forsterke Compaqs posisjon.

Annonse


– Vi benytter i dag SCO Unix. Jeg tror at vi vil stå sterkere med vår egen Unix-variant. Og også NT-kompetanse, sammen med støtte- og supportapparatet vil kunne være svært viktig.

Bedre tider
I pressemeldingen refererte Pfeiffer også til “tydelige forbedringer” i Digitals resultater for å forklare hvorfor Compaq trår til akkurat nå. 15. januar meldte Digital om et nettoresultat på 74,8 millioner dollar i siste kvartal, mot 31,9 millioner dollar i samme kvartal året før. De forbedrede resultatene kommer etter at selskapet i en årrekke har sloss mot negative resultater.

  • Compaq kjøper Digital (22.01.98 kl 15:06)
  • Godt år for Compaq (22.01.98 kl 15:06)

    Annonse