Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Amputert Digital til Compaq

OSLO: Digital har det siste halvåret solgt to av sine store divisjoner. Dette gjør at det er et redusert selskap som nå kjøpes av Compaq, der Jan Eigil Rydningen (bildet) leder den norske grenen. Salgene har vært nødvendige for å gjøre fusjonen mulig.

Ryddningen, Jan Eigil
Det er et amputert selskap som nå ønsker å selge restene til Compaq, etter at Digital i høst solgte divisjonen for mikroprosessorproduksjon (Alpha) til Alpha, mens Cabletron i november betalte 400 millioner dollar for nettverksdivisjonen.

Nettverksdivisjonen
– Det er klart at vi gjerne skulle sett nettverksdivisjonen som en del av det Digital vi nå ønsker å kjøpe, sier Compaq Norges administrerende direktør Jan Eigil Rydningen. – På den annen side er det et faktum at diskusjonen om sammenslåing har foregått i mange år, og salget av blant annet nettverksdivisjonen har vært et nødvendig tiltak for å få det til: Hvis ikke, ville Digital ganske enkelt bli for dyr. Men man skal heller ikke glemme at det fremdeles finnes omlag 60.000 Digital-ansatte på verdensbasis, mens Compaq har 28 000 på lønningslistene. Så vi tar et ganske digert jafs likevel, sier Rydningen.

Kompetanse
I en pressemelding gir Compaq-sjef Eckhard Pfeiffer en rekke årsaker til at Compaq gjerne vil kjøpe det store selskapet. Dette gjelder blant annet selskapets verdensomspennende service-organisasjon, Alpha-teknologien, Open VMS, Digital Unix og Windows NT, samt lagringsprodukter og programvare.

Også Rydningen mener at Unix og NT-kompetansen vil forsterke Compaqs posisjon.

– Vi benytter i dag SCO Unix. Jeg tror at vi vil stå sterkere med vår egen Unix-variant. Og også NT-kompetanse, sammen med støtte- og supportapparatet vil kunne være svært viktig.

Bedre tider
I pressemeldingen refererte Pfeiffer også til “tydelige forbedringer” i Digitals resultater for å forklare hvorfor Compaq trår til akkurat nå. 15. januar meldte Digital om et nettoresultat på 74,8 millioner dollar i siste kvartal, mot 31,9 millioner dollar i samme kvartal året før. De forbedrede resultatene kommer etter at selskapet i en årrekke har sloss mot negative resultater.

  • Compaq kjøper Digital (22.01.98 kl 15:06)
  • Godt år for Compaq (22.01.98 kl 15:06)