Gates, Bill NY2

Annonse


Microsoft bøyde av

Gates, Bill NY2Microsoft risikerte å måtte betale en million amerikanske dollar per dag for forakt for retten dersom de ikke var villige til å levere operativsystemen uten nettleseren. Det amerikanske justisdepartementet vil fortsatt granske Microsoft, men avtalen markerer et vendepunkt.

Monopol
Myndighetene mente Microsoft krenket en tidligere avtale ved å levere nettleseren Explorer i samme pakke som sitt operativsystem. Avtalen gjør det nå mulig for PC-leverandører å levere sine produkter med Windows operativsystem, uten at Explorer følger med.

Press
Det er kommet frem i saken at Microsoft har lagt økonomisk press på PC-produsenter for at disse skal levere sine maskiner med Explorer ferdig installert.

Microsoft hevdet også at deres operativsystem ikke ville fungere skikkelig uten at deres nettleser var installert. De har innrømmet å ha tilbudt PC-produsenter utgaver av sitt operativsystem, som ikke fungerte, men som i navnet fulgte myndighetenes pålegg om å levere Windows uten nettleser.

Annonse


Rammet Netscape
Avtalen ble lagt frem rett før partene skulle møte i retten torsdag.

Programvareselskapet Netscape er blitt rammet av Microsofts strategi. Tidligere dominerte Netscape når det gjaldt nettlesere, men ifølge enkelte undersøkelser skal Explorer nå være mer utbredt.