Annonse


Gratis Communicator

I en pressmelding forteller NetScape at ”Unlimited Distribution” har som mål å gjøre det enkelt for publikum og partnere å velge Netscape Navigator og Netscape Communicator.

Microsofts medisin
I praksis betyr det at dårlige resultater har fått Netscapeledelsen til å innse at det er vanskelig for et lite selskap å slåss med gratisdistribusjonen som Microsoft lenge har utnyttet for å få flere brukere på sin Internet Explorer.

Microsoft har lenge ment at pengene ligger i å selge kostbar serverprogramvare til brukerne. Nå har Netscape innsett det samme.

Vil øke
Netscape håper med dette å kunne øke sin allerede installerte kundebase på 68 millioner brukere med flere millioner.

Annonse


Selskapet hevder også at det i tillegg blir svært enkelt for OEM’er å bundle alle servere og PCer med Netscape-programvare. Kundene får i fremtiden altså Netscape Navigator eller Netscape Communicator preinstallert.

Kritikk
I lengre tid har Netscape blitt kritisert for å ha et dårlig tilbud til systemutviklingsmiljøene.

– Det er jo faktisk der alt skjer; utvikling av inter- /intra- og ekstranett knyttet til eksisterende ”back-end” løsninger, sier Trygve Solem, administrerende direktør i Netscape-distributøren Nocom Norge AS.

Kjempesteg mot bedriftene
– Her har Microsoft lenge hatt et bedre tilbud. Det som nå skjer er at Netscape gir utviklerne mulighet til å ta tak i den innovative teknologien Netscape representerer og videreutvikle løsninger på denne.

– Dette er et nytt kjempesteg mot bedriftsmarkedet for Netscape. Og det er hit vi vil, sier Solem.

Annonse


Annonse


Annonse