Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bondelaget mot ElTele

OSLO: Norges Bondelag mener norske grunneiere har krav på erstatning fordi energiverkene monterer tele-kabler på strømnettet. Derfor garanterer Bondelaget for utgiftene når en gruppe grunneiere i Østfold nå går til rettsak mot Hafslund.

deskill.
Advokat Lisbeth Kværner sier til NRK Dagsnytt fredag at dette blir en viktig prøve for grunneiere i hele landet. Men i første omgang handler det kun om 30 grunneiere i Østfold som går til sak mot Hafslund og krever at energiselskapet søker tillatelse om å montere telenett..

Prinsipp-sak
Tvisten kan imidlertid få prinsipiell betydning for alle som har kraftledninger over sine eiendommer. Det handler om 616 grunneiere bare langs den aktuelle Hafslund-linjen i Østfold. Hafslund er medeier i ElTele.

Krever avtaler
Bondelaget mener energiverkene må inngå avtale med grunneierne for å montere telekabler.

Nils Valle, som sitter i interim-styret for grunneierne i Østfold, som går til sak mot Hafslund, sier han har blitt kontaktet av grunneiere i andre deler av landet med samme problem.

Se også: Grunneiere ut mot ElTele
Stikkord: Mobil