deskill.

Annonse


Bondelaget mot ElTele

deskill.Advokat Lisbeth Kværner sier til NRK Dagsnytt fredag at dette blir en viktig prøve for grunneiere i hele landet. Men i første omgang handler det kun om 30 grunneiere i Østfold som går til sak mot Hafslund og krever at energiselskapet søker tillatelse om å montere telenett..

Prinsipp-sak
Tvisten kan imidlertid få prinsipiell betydning for alle som har kraftledninger over sine eiendommer. Det handler om 616 grunneiere bare langs den aktuelle Hafslund-linjen i Østfold. Hafslund er medeier i ElTele.

Krever avtaler
Bondelaget mener energiverkene må inngå avtale med grunneierne for å montere telekabler.

Nils Valle, som sitter i interim-styret for grunneierne i Østfold, som går til sak mot Hafslund, sier han har blitt kontaktet av grunneiere i andre deler av landet med samme problem.

Se også: Grunneiere ut mot ElTele

Annonse


Annonse


Annonse