Annonse


Mer audio/video fra Cisco

I takt med at nettverkene stadig formidler mer tale og video, jobber produsentene på spreng med å utvikle systemer for alle slags datatyper. Under ComNet-messa i Washington i slutten av januar vil nettverkskjempen Cisco lansere en aksesskonsentrator med forbedrede multimedia-egenskaper, og rivalen 3Com presentere en tilsvarende løsning.

Teknologi-flørt
Ciscos nye MC 3800-serie bruker teknologi som Cisco overtok da de kjøpte firmaene StrataCom og Ardent Communications. Cisico flørter med en rekke nye teknologier for å kunne tilby de beste multimedia-tjenestene, og produktene blir stadig forandret. Teknologien er langt fra moden.

Alle muligheter
De nye aksesskonsentratorene fra Cisco håndterer både frame relay og ATM, og brukerne kan bytte ved bare å endre programvaren. Foreløpig støtter konsentratorene T1, men arkitekturen kan også ekspedere større hastigheter.

Boksene har både analogt og digitalt talegrensesnitt for tilkopling til hussentralene, og kan dessuten bruke voice relay for å svitsje tale via flere noder.

Annonse


Data hit, tale dit
Konsentratorene kan brukes i alle frame relay og ATM-systemer, men det er først i rene Cisco-svitsjede nett at de kommer fullt til sin rett.

Cisco-svitsjene oppdager straks når konsentratorene sender tale, video og annen trafikk som ikke tåler forsinkelser, og flytter denne trafikken til egne ekspress-køer.

Små avdelingskontorer
Modellen MC 3810 med en port, er beregnet på å håndtere faks, tale og data for mindre avdelingskontorer. Den koster om lag 25.000 kroner, og omlag 50.000 ferdig konfigurert.

MC 3830 med tre porter er beregnet på større kontorer, mens MC 3880 med åtte porter også har ekstra strømforsyning for større sikkerhet mot driftsavbrudd. Alle er leveringsklare i februar.

Annonse