Annonse


Stor DSL-allianse på gang

I USA går ryktene om at de tre store IT-selskapene aktivt arbeider med å få med seg de store, regionale teleoperatørene på å utvikle en felles standcard for DSL. I følge New York Times kommer alliansen til å bli offentliggjort på messen ComNet i Washington neste uke.

Fire av de fem lokale operatørene har valgt å støtte initiativet fra Compaq-Intel-Microsoft-konsortiet. Bare Bell Atlantic har valgt å basere seg på en annen teknologi, men også dette selskapet skal være interessert i den nye standarden hvis den viser seg å få livets rett.

Redningen?
Forskjellige DSL-varianter har lenge vært sett på som redningen for såvel brukere som for de gamle teleoperatørene, siden de gjør det mulig å sende data over vanlige kopperkabler med en hastighet på inntil 8 Megabits pr. sekund. Problemet har vært at man hittill ikke har hatt noen felles standard for denne teknologien.

Ryktene sier at det nye konsortiet vil foreslå en standard basert på teknologien til Californiaselskapet Aware, fordi dette selskapet tilbyr en løsning som gjør det enkelt å skille mellom tale og datatrafikk på telefonlinjen som brukes. I Wall Street økte kursene på Aware-aksjene med 27 % tirsdag, etter at New York Times brakte historien.

Annonse


Konkurranse
Det er imidlertid for tidlig å si om initiativet fra Compaq-Intel-Microsoft vil lykkes, siden store aktører som Lucent, Rockwell og Northern Telecom også arbeider med sine alternative DSL-standarder.

På denne siden at Atlanterhavert har særlig Alcatel vært aktiv på området, og Bell Atlantics tester baseres i dag på ADSL-utstyr fra Alcatel.