rosing-vign

Annonse


Priser for IT-kreativitet

rosing-vign– Vi ser i år en helt ny trend der bruken av Internett inngår som en del av selve produktet og markedsføringen av dette, sier Geir Jacobsen, leder av Kreativitetsprisjuryen.

Internasjonalt marked
– De nominerte bedriftene har alle et målrettet internasjonalt fokus, og er godt forberedt på det internasjonale markedet. Produktene de har utviklet er også mer «klare» for markedet enn tidligere, sier Jacobsen.

Rosing-prisene vil bli delt ut under programvaremessen Software ’98 den 5. februar. Software ’98 inneholder en egen Rosing-konferanse hvor Norges offentlige og private satsing på IT vil bli utfordret av internasjonale kapasiteter.

Nominerte til Kreativitetsprisen:
 • ClustRa, med ClustRa DBMS Server, et produkt for driftskritiske anvendelser spesielt innefor telekommunikasjonssystemer.
 • FunCom, med Paradigm Shift, et strategispill som spilles fra datamaskiner, via Internett.
 • TerraMar Informasjonssystemer, med Definitive Scenario, et verktøy for beslutningsstøtte og risikoprøving av prosjekter.

  Annonse


  Nominerte til Andvenderprisen:
 • Sørum kommune, datasikkerhetsløsning.
 • Kreftregisteret, mammografiprosjektet.
 • Statoil, IT-opplæring.

  Nominerte til Brukervennlighetsprisen offentliggjøres senere.

  Etter Fredrik Rosing Bull
  Rosing er innstiftet av Den Norske Dataforening for å inspirere til økt satsning og kreativitet i utvikling og eksport av norsk programvare. De tre Rosing-prisene er: Kreativitetsprisen, Anvenderprisen og Brukervennlighetsprisen.

  Prisen er oppkalt etter nordmannen Fredrik Rosing Bull, som dannet grunnlaget for det som senere ble datagiganten Bull-konsernet. Fredrik Rosing Bull fremstår som en av de fremste norske gründerne gjennom tidene.

  Annonse