Annonse


Nettet for full musikk

Omlag 10.000 personer fra 85 land er nå samlet under musikkbransjens Midem-festival, som for tiden holdes i Cannes. Festivalen er den største i sitt slag. Et temaene som er i vinden under festivalen er distribusjon av musikk over Internett.

Blant verdens største
– I år 2002 vil Internettet være blant verdens største musikkbutikker. Nettet alene vil stå for 15 prosent av omsetningen, men det vil ta ti år før nettet er et modent salgsmedium, sa forretningsmannen Ralph Peer på et seminar om platebransjen og nettet, ifølge Nando Net.

Musikk eneste tema
Peer driver et eget plateselskap. Han hevder at det er 32.000 hjemmesider på nettet som har musikk som eneste tema.

I følge tall fra Nielsen research Institute, som ble fremlagt på Midemfestivalen, lastet to prosent av nettbrukerne ned musikk sist gang de var på nettet.

Annonse


Annonse


Annonse