Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IBM med større overskudd

TELEGRAM: IBM melder om et overskudd på 16 milliarder norske kroner for fjerde kvartal i 1997. Kursen på aksjene sank litt, fordi selskapet samtidig advarte mot et svakt resultat i første kvartal i år.

IBM la på tirsdag fram sitt siste kvartalsregnskap. Omsetningen steg med tre prosent til 23,7 milliarder dollar, eller nesten 180 milliarder norske kroner. Dette er nye rekord for IBM, melder CNN. Samtidig var overskuddet per aksje noe lavere enn hva analytikerne hadde forventet.

OL-sponsor
Men konsernet melder også at sponsorvirksomhet i forbindelse med vinter-OL i Nagano vil midlertidig minske overskuddet. I samme retning trekker overtakelsen av bedriften Software Artistry for 200 millioner dollar og økonomisk uro i Asia.

IBM rapporterer om godt salg av Lotus Notes, Tivoli, databaseprogrammer på slutten av året.

IBM-lederen Lou Gerstner melder at han er stolt over resultatet.