Annonse


Bay og Ascend øker

Det siste året har nettverks-selskapene ikke hatt det godt. Derfor tok Wall Street det som et positivt tegn at både Ascend og Bay tirsdag kunne melde om bedre resultater selv om det er langt igjen til situasjonen på midten av 90-tallet.

Dengang regnet man rutinemessig med at selskapene i nettverksbransjen økte inntektene med 30 – 50 prosent årlig. Cisco har for eksempel en børsverdi på 60 milliarder dollar, større enn General Motors.

Totalt har Cisco i høyeste grad vært en suksess: Hvis du hadde kjøpt Cisco-aksjer for 10.000 kroner i 1990, hadde de i dag vært verd nesten 1,3 millioner kroner.

Tendens
I samme kvartal i fjor hadde Bay et tap på 172,9 millioner dollar, et resultat som ble snudd til 59,5 milliarder i år. Ascends resultat var på 47,6 milliarder, mot 64,5 milliarder ett år før.

Det dårlige resultatet for Ascend skyldes delvis kostnadene ved å kjøpe Cascade Communications – et oppkjøp som har resultert i at Ascend-aksjen fremdeles er 62 prosent lavere enn på samme tid i fjor. Men tendensen er positiv.

Annonse