Gustavsson, Kenneth

Annonse


Surf med sus via satellitt

Gustavsson, KennethTjenesten er en hybridtjeneste. Det vil si at kommandoene går fra PCen over telefonnettet, samtidig som signalene kommer tilbake via satellitt.

Fem grader øst
– Tele2 står for de tekniske løsningene, mens ViaSat vil håndtere distribusjon og markedsføring, sier adm. direktør for ViaSat i Norge, Einar Brustad.

Satellitten som benyttes er Sirius II, som ligger på fem grader øst. Hastigheten hjem til bruker er 300 kbps ved normal bruk.

Markedet
Målgruppen for Internett-tjenesten, som har fått navnet Connect2Sat, er parabolbrukere i Norden. ViaSat har 900.000 parabolkortabonnenter i Norden. Omlag 240.000 av disse befinner seg i Norge.

Annonse


– Undersøkelser vi har gjort viser at rundt 25 prosent av disse allerede bruker Internett. Vi er helt klart optimister, sier Brustad.

Kostbar surfing
Å surfe på nettet via satellitt blir fort en kostbar fornøyelse. Programvare og satellittkortet som må installeres i PCen koster nærmere 3000 kroner. Månedsavgiften på 195 kroner inkluderer overføring av 100Mb data. Surfer du for mer en dette koster det ekstra. I tillegg kommer en tilknytningsavgift på 250 kroner og tellerskritt.

Vil heller betale enn å vente?
– Vi har stor tro på produktet. For internettbrukere er det ingen ting som er verre enn å sitte og vente, og vi tror mange er villige til å betale litt ekstra for den økte hastigheten. Selvfølgelig er det mulig å surfe på nettet og se på TV samtidig. Det vil også komme kort som gjør det mulig å se på TV på PCen mens du er på nettet, sier adm. direktør Kenneth Gustafsson i Tele2 Norge.

Annonse


Annonse


Annonse