Arkiv

Annonse


EU bremser fusjon

ArkivHistoriens største fusjon mellom to teleselskaper er stoppet opp. Årsaken er gransking fra EU-kommisjonens side. De to selskapene har en så stor andel av trafikken på Internett at EU frykter at dette kan gå utover konkurransen.

Dokumentasjon
Teleoperatørene må legge frem mer dokumentasjon for kommisjonen, som har gransket fusjonen siden november.

WorldCom tror likevel ikke at EU vil ha grunn til å hevde at selskapets markedsandel på 60 prosent vil hindre fri konkurranse, melder Origo.

Konkurranse
– Av alle markeder som eksisterer i verden i dag, så er Internett kanskje det enkleste å gå inn på og å konkurrere på. Nøkkelspørsmålet her er om det fins en konkurransebarriere, og det gjør det ikke, sier talsmann Mark Weeks hos WorldCom.

WorldCom antar at EU vil ta en beslutning i saken i slutten av februar.

Annonse