Annonse


Telenor Mobil venter prisfall

Bakgrunnen er den siste ukens strid mellom NetCom og Telenor om ny samtrafikkavtale; en strid som fikk sin foreløpige slutt da Namsretten ga Telenor medhold på alle punkter.

Forhandlinger
– Telenor Mobil har allerede avsluttet forhandlingene om ny samtrafikkavtale i forhold til Telenor, selv om den ikke er undertegnet enda. Og i denne avtalen har vi de samme rammebetingelsene som NetCom, sier Oppegård.

– Faktum er at situasjonen for NetCom og Telenor Mobil på mange måter er sammenfallende i forhold til Telenor Nett, selv om Telenor Mobil tradisjonelt har hatt noe lavere priser for samtaler fra fastnett til mobil, sier Oppegård.

Krav fra Telenor Nett
– Og situasjonen vil fortsatt være sammenlignbar, siden Telenor Mobil jo også har fått tildelt sitt prefiks og ønsker å benytte origineringstjenesten når de nye prisene trer i kraft. Vi har også møtt krav fra Telenor Nett om prisreduksjon ved mobilterminering, sier han.

Annonse


Fagutrykkene florerer
Originering og terminering er to av nøkkelbegrepene når man snakker samtrafikk mellom forskjellige operatører.

Originering finner sted når en kunde bruker prefiks (1532 for Telenor Mobil) når han eller hun ringer fra sin vanlige telefon inn i en annen operatørs nett slik at regningen kommer fra denne operatøren.

Dette er teminering
Terminering er når man ringer en abonnent i et annet nett uten å bruke prefiks slik at prisen for samtalen havner på regningen fra Telenor. Det siste er det man er vant til å gjøre i dag, når man betaler kroner 2,40 per minutt for å ringe fra Telenor til Telenor Mobil.

Et av salgsargumentene fra de nye operatørene som Telia og Tele2 har vært en rabatt på inntil 30 prosent når man ringer til mobil. Det er denne konkurransen som Telenor nå må møte, og som har resultert i presset fra Telenor Nett mot NetCom og Telenor Mobil.

Annonse


Annonse


Annonse