Annonse


Ring utenlands med Primærdata

– Vi regner med å få ferdigforhandlet avtalen om samtrafikk med Telenor i slutten av første kvartal. Deretter blir det prøvedrift i andre kvartal, og vi er forhåpentligvis i drift før halvåret er gått, sier produktsjef Dag Tore Aam i Primærdata.

Dansk vri
Primærdata er eid av danske Telepartner. Dette selskapet ble stiftet i 1986, og startet i august i fjor også opp med telefoni i Sverige og i Danmark.

I Danmark har selskapet omlag 30 ansatte. I Norge er det omlag 17 ansatte i dag, og de er nesten alle opptatt med å levere Internett-tjenester til bedriftsmarkedet i Norge. Når en nå utvider med telefoni regner en med å doble antall ansatte i løpet av neste år.

Venter med investeringene
Primærdata regner ikke med store investeringer den første tiden. Trolig vil avdelingen i Danmark kjøpe inn utstyret først. De ønsker derfor ikke å tallfeste hva en vil bruke til investeringer i år.

Også når det gjelder forventninger og prognoser ønsker Primærdata å være forsiktige. Men Aam sier at han håper på samme utvikling som i Danmark. Etter tre måneder hadde selskapet der 4.500 abonnenter på telefoni, og det gjaldt kun bedrifter.

Annonse


Annonse


Annonse