Annonse


Norsk nettleser-suksess

Mens nettleserdelen i de siste versjonene Netscape Navigator og Microsoft Internet Explorer har svulmet opp til henholdsvis 8 og 13 MB, får sylslanke Opera med sine 1,1 MB god plass på en diskett.

Selv om Opera 3.0 har fått støtte for JavaScript, SSL 2 og 3 (128-biters kryptering), cascading style sheets og forbedret bokmerke-funksjon, er programmet bare halvparten så stort som forgjengeren. Versjon 4 som kommer i andre kvartal, vil integrere Java og e-post.

Den beste nettleseren
– Opera er uten tvil den beste nettleseren på markedet, sier Kynn Bartlett, formann i HTML Writers’ Guild til Wires nyhetstjeneste.

-Den er alt nettet skulle være – rask, slank, ren, kraftig og likevel lett å bruke. Nyhetstjenesten Cnet kritiserer de nye, store nettleserne for å være oppblåste og trege, og fremhever Opera som alternativet: Opera kan bli mer enn et nisjeprogram i 1998, hvis brukerne går lei av de oppblåste nettleserne fra Microsoft og Netscape, melder Cnet.

Annonse


Nei til Microsoft
– Hvis en stor investor virkelig vil gjøre noe med programmet, vil vi vurdere å selge Opera, sier Jon von Tetzchner i Kjeller-bedriften Opera Software til Wire.

– Jeg tror ikke det ville være lurt å selge til Microsoft. Deres motiv for å kjøpe, ville eventuelt være for å drepe oss. Jeg tror ikke det er det jeg vil med selskapet, sier Jon von Tetzchner som leder utviklingen av Norges mest omtalte programvare.

Annonse


Annonse


Annonse