Annonse


Generaltabbe av Tele Danmark

Tele Danmarks har de siste dagene vært i pressens søkelys for sitt videresalg av nummeropplysninger.

Det viser seg nemlig at alle hemmelige telefonnummer, samt de såkalte underliggende numre, også fulgte med på kjøpet.

Beklager fadesen
Årsaken til fadesen er «trinn 2b» i den danske teleloven, som forpliktet Tele Danmark til å selge sin database med abonnentenes telefonnumre, navn og adresser, til andre teleoperatørene som arbeider på det danske markedet..

– Dette et burde ikke ha skjedd og Tele Danmark beklager dette ovenfor kundene. Vi har tatt skritt for at dette ikke skal kunne gjenta seg. Nå kommer vi bare å formidle den informasjon våre kunder har oppgitt til telefonkatalogen, samt de konkrete opplysningene vi i følge loven er forpliktet å videresende, opplyser direktør Ralf Egede Andersen i Tele Danmark.

Annonse


Solgt til flere
Hele seks virksomheter har kjøpt opplysninger av Tele Danmark. Blant disse er to selskaper som har en komplett nummeropplysning liggende på Internett.

Blant de data man kan finne på Internet er hemmelige adresser, samt underliggende direktenumre, for eksempel til spesielle avdelinger som abonnentene ofte betrakter som interne.

Telefonnummeret til Dronningen
Dette betyr at man blant annet kan finne telefonnumre til kongehus opplysninger som bedrifter og offentlige instanser betrakter som interne, selv om de ikke er klassifisert som hemmelige.

Annonse


Annonse


Annonse