Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia med ny takstpolitikk

OSLO: I dag koster en telefonsamtale fra Oslo til Kristiansand kroner 6,40 når du bruker Telenor. Fra mandag 19. januar vil den samme samtalen koste kroner 3,00 – hvis du slår prefiks 1516 og dermed velger å bruke Telia. For markedssjef Gunnar Evensen (bildet) har nemlig delt Norge i fire stoooore lokaltakstområder.

Evensen, Gunnar
– I Telefonkatalogen for Akershus finner du mer enn fire sider med opplisting over hvilke kommuner man kan ringe nærtakst til. Den såkalte femtikilometers-grensen fungerer ikke, sier direktør Gunnar Evensen i Telia Marked.

– Derfor har vi valgt å gjøre det enkelt å vite hva som regnes som lokaltakstområde når du bruker prefiks 1516: Telia deler Norge i fire, for å gjøre det enklere for folk, sier Evensen til Dagens Telecom.

Geografi
I dag har Telenor allerede ett samlet lokaltakstområde for hele Nord-Norge, mens man i resten av landet må ha svært så gode, geografiske kunnskaper for alltid å ha oversikt over hva du ringer: Lokal- eller fjerntakst.
Distriktsvennlig?
– Det har vært mye snakk om at telekonkurransen vil gjøre det mindre attraktivt å være telekunde i distriktene.Vårt nye tilbud, Telia Lokalsone, støtter tvert imot distriktene. En lokalsone som omfatter hele Sør- og Østlandet fra Dombås til Kristiansand er et godt eksempel på det, sier Evensen til Dagens Telecom.

Halvert pris
Innenfor dette området blir samtaleprisen nå halvert, sammenlignet med Telenors fjerntakstpriser.

I tillegg får man fortsatt 10 prosent rabatt i forhold til Telenor når man ringer fjerntakst i Telias nett, og utenlandstrafikk og trafikk til mobiltelefon er fremdeles henholdsvis 20 og 20 prosent rimeligere.

Rimeligere og enklere
Telias begrunnelse for å gjøre dette, er enkel:

– For å få folk til å velge å slå fire ekstra siffer foran telefonnummeret, så må tjenesten vi tilbyr være rimeligere og enklere, sier adm. direktør Bjørn Formo i Telia Norge.

– Samtidig regner vi med at tjenesten skal gå i balanse i 1998, hvor vårt mål fremdeles er 50 000 bedrifter og lokalkunder. Men jeg tror vi kommer til å slå dette målet grundig, hevder Formo.

Stikkord: Mobil