Annonse


Sunnere for Apple

Datagründeren Steve Jobs overrasket dataverdenen da han på forrige ukes messe Macworld varslet at Apple skulle få et økonomisk overskudd, etter å ha måttet vise røde tall i nesten to år.

I fokus
Onsdag la Apple fram sitt kvartalsregnskap. Analytikere sier at det gjenstår å se om Apple kan fortsette med å tjene penger.

– Vi begynner å se resultatene av at Apple har fått fokus. At Apple igjen går med fast overskudd er selskapets mål nummer en i skatteåret 1998, og vi tror at vi har gjort så store fremskritt at vi kan nå det målet, sier Apples midlertidige øverste leder Steve Jobs.

Bedre fortjeneste
Omsetningen for selskapet sank fra 2,1 milliarder dollar til 1,6 milliarder. Men selskapet har vært gjennom en rekke omstillingsprosesser det siste året, og det har ført til at Apples fortjenestemargin per solgte datamaskin har steget.

Selskapet sier de har 22 prosents fortjeneste per maskin.

Annonse


Annonse


Annonse