Hopp til navigasjon Hopp til innhold

10.000 nye arbeidsplasser?

BERGEN: Hitec-gründer Jon Gjedebo vil skape 10.000 høyteknologi-arbeidsplasser i Stavanger. Gjedebo bruker visjonene om nye arbeidsplasser som hovedargument for å få kjøpt et over 300 mål stort område i Jåttåvågen i Stavangerområdet.

Det er gjennom selskapet Cybernetix, og i samarbeid med Smedvig, at Gjedebo har lansert planene. For å realisere visjonene har partnerne etablert selskapet Hinna Park, melder Stavanger Aftenblad.

Outsourcing
Gjedebo forventer at den rasjonaliseringsbølgen som nå skyller over datadriften i store selskaper vil få omfattende konsekvenser.

-Stadig mer av driften settes ut til eksterne spesialister. Slik frigjøres mange høykompetente folk. Skal vi unngå en kunnskapsflukt, for eksempel til miljøet rundt Fornebu, må vi ha et alternativ. Det kan vi skape i Jåttåvågen, dersom politikerne vil, sier Gjedebo til Stavanger Aftenblad.

Høyteknologi
Skal han lykkes i å skape 10.000 arbeidsplasser, er det ikke bare databedrifter som skal til. Gjedebo ser for seg et mylder av ulike kunnskapsintinsive teknologibedrifter og finansinstitusjoner i området.

Finansiering
Hitec-gründeren oppgir å ha skaffet finansielle partnere til prosjektet. Disse vil kunne være med på en etablering i området allerede i 1999/2000.